Gama de produse > Accesorii > Perne de dilatare  

Perne de dilatare

Pernele de dilatare (PD) servesc pentru preluarea dilatărilor din compensatoarele natural elastice L, Z și U, ramificații preizolate, reducții preizolate, manșoane de capăt, vanele preizolate precum și la punctele înalte și joase. Pernele de dilatare se fabrica in mod normal cu o grosime de 40 mm și o lungime de 1000 mm.

Dacă este nevoie de grosimi > 40 mm, se lipesc două sau mai multe perne una peste alta

Pernele de dilatare sunt disponibile in 3 modele:

PD - Standard

O perna de dilatare simbolizat intr-o schema termomecanica reprezintă doua perne aplicate pe conducta preizolata în poziția orei 3.00 și 9.00. In acest fel se evita supraîncălzirea mantalei pe partea superioară a țevii.

PD-acoperire partiala

Similar cu PD-ul standard, însă acoperite cu benzi laminate ce împiedica pătrunderea nisipului intre perna de dilatare si mantaua PEHD. In acest fel se evita supraîncălzirea mantalei pe partea superioară a țevii.

Acoperire completa PD

Similar cu acoperirea parțiala PD, însă utilizând plasa si nu benzi, care înconjoară 100% circumferința mantalei PEHD. Îmbinarea longitudinală și transversală se lipesc prin inflamarea laminatului. O acoperire completa PD cuprinde o buc. plasă de 1000 mm lungime și lățimea ce depinde de dimensiunile mantalelor. Pentru evitarea supraîncălzirii mantalei, grosimea pernelor de dilatare va fi limitata la max. 80 mm