Gama de produse > Sistemul de monitorizare  

Sistemul de monitorizare

Micile neetanșeități sau umezeli pot produce daune mari. Urmările ar putea fi pierderi de căldură, coroziunea țevilor și disfuncționalitatea. De aceea isOplus oferă două sisteme de avertizare și localizare, care cu ajutorul a două sârme din cupru sau sârme cu rezistivitate ridicata înglobate în spumă PUR și utilizând aparate adecvate de semnalizare, asigură o supraveghere continuă a întregii rețele în ceea ce privește avariile posibile.

Urmărirea rețelei se realizează nu numai zona manșoanelor, ci in fiecare metru al conductelor preizolate. Este semnalizat până și cea mai mică umiditate din spuma PUR provocate de sudurile imperfecte sau alte cauze, în domeniul valorilor ohmice ridicate. Deteriorările mantalei PEHD, datorate de exemplu lucrărilor de excavare sau de plantare, precum și ruperea unei sârme cauzează de asemenea avertizarea unei avarii.

In toate conductele si accesoriile preizolate, sunt înglobate preuzinal două fire de semnalizare marcate diferit. Când aceste fire de semnalizare sunt conectate la echipamentele de monitorizare, scurgerile sau alte tipuri de defecte pot fi detectate si localizate in fazele incipiente. Echipamentele de monitorizare electronice se montează in clădiri, cămine sau module, protejate de condens si praf.