Gama de produse > Sistemul de monitorizare > IPS-Cu > Modul de funcționare a sistemului IPS-Cu  

Modul de functionare a sistemului IPS-Cu

Tehnica reflectometriei cu impulsuri folosește proprietățile de frecventa ridicata al conductorilor electrici. Pe baza dispunerii geometrice a sârmelor de Cu neizolate prinse în spumă și a țevii utile precum și a proprietăților electrice ale spumei PUR, apare o rezistivitate de propagare a undelor, constantă pe toată lungimea conductei.

Impulsurile electrice de energie redusă se răspândesc nestingherite, aproape cu viteza luminii. În cazul pătrunderi umidității în spuma PUR, valoarea rezistenței de propagare scade. In această zonă are loc o reflexie a impulsului (ecou), din cauza propagării perturbate al impulsurilor. Cu ajutorul diferenței de timp dintre impulsul emis și reflexia acestuia, se calculează locul unde se află defectul.

In acest scop, va oferim echipamentele noastre de monitorizare IPS-Digital. Avantajul acestor echipamente, consta in stocarea impulsului prin procedeul Sample-and-Hold. Buclele de urmărire sunt verificate periodic (Sample) la intervale regulate de timp și semnalele rezultate sunt stocate (Hold).