Mediu > Abordări > Conversia energiilor regenerabile > Provocarea furnizarii descentralizate de energie  

Provocarea furnizării descentralizate de energie

Furnizarea energie din surse regenerabile este de cele mai multe ori, mult mai organizata și structurata intr-o formă descentralizată, decât alimentare convenționala cu combustibili fosili. Motivele pentru aceasta sunt:

  • densitate mai mica de energie (kWh / m3 sau kg), a unor surse regenerabile de energie (de exemplu lemn), în comparație cu sursele de energie fosile (de exemplu produse petroliere și cărbune). Acest lucru face ca transportul surselor regenerabile de energie, sa devina nerentabilă în cazul distantelor lungi.
  • Resurse locale limitate (energie geotermala)
  • Apariția diferitelor tipuri de energii regenerabile in funcție de zone și perioade ( de exemplu, soare, vant, energie geotermala etc.)

Aprovizionarea descentralizată a energiei oferă posibilitatea furnizarii acesteia pe o scara largă din punct de vedere tehnic și economic.
Structurile descentralizate implică, de asemenea si provocări specifice. În domeniul rețelelor de termoficare și furnizarea agentilor de răcire, acest lucru înseamnă utilizarea frecventă a retelelor de dimensiuni mici (rețele de termoficare sau de răcire de cartier).

Rețelele de termoficare de dimensiuni mici, sunt adesea caracterizate prin dimensiunile reduse al conductelor și temperatura scazuta al agentului termic. Acest lucru ne da posibilitatea utilizarii produselor eficiente din punct de vedere economic și metode alternative de instalare. Pe de altă parte, costurile investițiilor pentru o rețea foarte mica poate fi suportata si de un numar redus de consumatorilori.

Cu toate acestea, nu se va economisi bani pe izolație. În prezent, mai multe surse de energie sunt mai scumpe decât oricând. În consecință, doar câteva procente a piederi de caldura de-a lungul unei rețele, determina dacă o rețea de termoficare (sau de răcire) poate fi rentabila economic sau nu.

In aceste cazuri conducte flexibile ISOPLUS pot oferi aici o solutie. Utilizarea acestor conducte, combina tehnici de instalare eficiente economic cu pierderi mici de căldură, datorită calitatii superioare a spumei PUR, utilizate de societatea noastra.

Isoplus detine o experienta vasta inca din 1974, in ceea ce priveste retelele de termoficare de dimensiuni mici. Acest lucru ne face un partener de încredere pentru proiectul dumneavoastra ! Dacă sunteți interesat, suntem bucuroși să va ajutam.