Mediu > Durabilitatea  

Mediul si dezvoltarile durabile

Apelul pentru o aprovizionare durabilă a energiei, este acum un subiect mult mai pregnant. În consecință, "durabilă" înseamnă mai mult decât protejarea mediului înconjurător. Interpretarea modernă al acestui termen a fost prezentat în raportul final,"Viitorul nostru comun" al "Comisiei Mondiale pentru Mediu și Dezvoltare", din 1987, al Națiunilor Unite.

Comisia, sub președinția premierului norvegian Gro Harlem Brundtland, prevede printre altele, că dezvoltarea durabilă trebuie să fie în măsura sa îndeplinească nevoile prezentului, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi.

În concepția modernă, "durabilitatea" se bazează pe trei aspecte, sau mai degrabă pe trei dimensiuni. Ecologia este unul dintre ele, fiind la fel de importanta cu aspectele economice și sociale.

Durabilitatea ia în considerare întotdeauna toate cele trei aspecte. Prin urmare, dezvoltarea este durabilă numai atunci când îmbunătățirile se realizeaza în cel puțin unul dintre aceste aspecte, fara a prejudicia pe celelalte doua. ISOPLUS ia în serios subiectul durabilității. Am sugerat idei producătorilor de componente din industria energetica, pentru ca acestia sa contribuie la dezvoltarea "durabilități", și de asemenea depunem eforturi pentru realizarea acestui proiect. Aflați mai multe!


[1] Henss Th. Fernwärme aus Biomasse und kommunale Nachhaltigkeit Ibidem Stuttgart 2008 S. 13-18