Sistemul de monitorizare > Metoda măsurării analogice  

Metoda măsurării analogice

Sistemele convenționale de monitorizare al rețelelor sunt sisteme analogice, deși popularitatea echipamentelor digitale este în continuă creștere, sistemul analogic este încă o componentă importantă în rețele de monitorizare. În sistemul digital, toate datele măsurate sunt transmise către un sistem de analiză asistat de calculator, dar proprietatea principala al echipamentelor analogice este independența față de alte componente.

Afișarea și rezultatele valorilor măsurate se face direct pe echipamentul analogic. Acest lucru permite un nivel ridicat de mobilitate și de independență, care poate fi un avantaj în timpul instalării si testării rețelelor de distribuție, sau in situațiile in care nu se pot utiliza sistemele computerizate.

In decursul ultimilor ani de utilizare și modernizare continua, aparatura moderne de măsurare analogica, oferă un nivel grad ridicat de precizie si un mod de utilizare facila. Echipamentele analogice ISOPLUS sunt caracterizate în continuare prin fiabilitatea și funcționalitatea acestora. În plus, toate echipamentele ISOPLUS sunt compatibile.

Prin urmare, se pot utiliza fără nici o problema, rețele de supraveghere mixte, acestea fiind soluții in rezolvarea mai ușoara si mai ieftina a mai multor cazuri. Ca și în cazul echipamentele digitale, echipamente analogice pot fi unități staționare, sau unități mixte mobile.