Termoficarea > Funcționarea unei rețele de încălzire  

Funcționarea unei rețele de încălzire

Cu ajutorul rețelelor de încălzire, energie termică poate fi transportata la o distanta de mai mulți kilometri de la producător către consumator. Transportul energiei termice se realizează prin intermediul conductelor izolate termic. In general, agentul termic este apa tratata, datorită capacității sale de înmagazina căldură. Prin intermediul conductelor, apă caldă este transportata către consumator. Căldura agentului este transferata printr-un schimbător de căldură. Apa răcita este transportata pe conductele de retur către generatoarele de căldură si se reia procesul de încălzire al apei. Prin urmare, rețelele de distribuție a energiei termice sunt rețele închise.

In locul țevilor izolate sunt utilizate exclusiv conducte preizolate. Acesta înseamnă că izolația este deja fixata pe conducta de către producător, si acestea se pot poza direct. S-a demonstrat că acest lucru a dus la o reducere a costurilor de fabricație și instalare, precum și o îmbunătățire a eficienței rețelelor de distribuție al căldurii.

In acest caz, s-a dovedit ca cea mai buna soluție tehnico-economica, este țeava preizolata cu manta de polietilena (PEHD) si izolație termica din spumă poliuretanică (PUR). Combinată cu o durată de viață lungă și fara costuri de mentenanță, în plus față de cost-eficient de instalare pe un pat de nisip, de funcționarea rețelelor de expansiva este posibil

Structura exactă al conductelor variază în funcție de temperatura agentului termic și de condițiile tehnice din șantier.

Conductele preizolate rigide sunt cele mai utilizate, in cazul in care agentul termic are o temperatura de până la 140 ° C.

Pentru temperaturi scăzute, o alternativa pentru reducerea costurilor o reprezintă conductele flexibile livrate in role. Èšeava utila al conductele flexibile pot fi fabricate din următoarele materiale:

  • oțel moale,
  • polietilenă reticulată
  • cupru

ISOPLUS produce conducte preizolate de peste treizeci și cinci ani cu cele mai moderne instalații și este unul dintre cei mai importanți producători din Europa.

Competenta noastră este completat de o gamă completă de servicii. Acest lucru a făcut din ISOPLUS un partener de încredere in afaceri pentru multe companii din Europa.