Gama de produse > Tehnica de îmbinare  

Tehnica de imbinare

In funcție de cerințele tehnice, sunt disponibile mai multe tipuri de manșoane. Toate manșoanele PEHD au scopul de a obține o rețea etanșa la gaze si lichide.

Mansoane de legatura

Instalatorul de țevi este responsabil pentru împingerea manșoanelor înainte de sudare. Toate manșoanele sunt realizate dintr-un tub PEHD și este posibil să le furnizăm în lungimi speciale, de ex. pentru izolarea ulterioară a cusăturilor de sudură pe o valvă cu bilă neizolate, pe un compensator de unică folosință sau pe o piesă de montaj. Izolarea și etanșarea tuturor tipurilor de prize, cu excepția izocompactului, se efectuează exclusiv de către personalul de instalare instruit de unitatea de producție pregătită de către AGFW și BFW.

Manseta

Manșetele sunt fabricate dintr-un poliolefin termocontractabil molecular-reticulat, având o suprafața adeziva, reprezentând o suprafața de etanșare elastic-vâscos. Acest tip de folie este rezistent la îmbătrânire, datorită căldurii, intemperiilor și influențelor chimice precum și la radiații UV și elementelor alcaline din sol.

Verificarea mansoanelor

În cooperare cu institutele de testare recunoscute, isoplus oferă cele mai extinse verificări ale spumă poliuretanică și manșoane sau manșon complet. Testele includ toate punctele din ghidurile de calitate din EN 253 și EN 489. Eșantionul de calitate include, de exemplu:

  • expertiza vizuală a depozitării, fabricației și prelucrării materialelor
  • control distructiv al manșetei, prin smulgere la rece
  • verificarea rezistenței la tracțiune, alungirea la rupere, flexibilitate, absorbția apei, rezistența la forfecare și dezlipire, verificarea punctului de curgere al manșetei în laborator.
  • realizarea unei monstre de spumă într-un recipient de control și analizarea acesteia cu privire la timpul de start si densitate.
  • prelevarea unui con de 30 mm din spuma PUR a unui manșon, finalizată cu controlul vizual cu privire la culoare, omogenitate și structura celulară
  • verificarea probei de spumă în laborator cu privire la structura celulară, celulele închise, etanșarea spumei, rezistența la compresiune și absorbția apei în timpul testului de fierbere.
  • verificarea unei manșon complet în laborator, cu privire la punctele deja indicate, a rezistenței, la forfecare axială, precum și rezistența la lovire și fluaj cu constatarea conductivității termice.