Rețelele de frig  

Rețelele de frig

Răcirea locala sau centralizata câștiga in lume o importanță din ce in ce mai mare. Principiul de bază al rețelelor de răcire este similar cu rețelele de termoficare. Producția și consumul agentului de răcire pot fi separate spațial. Acest lucru are sens atunci când producția agentului de răcire se realizează intr-un mod eficient, printr-un sistem centralizat, si nu într-un sistem individual. În consecință, există numeroase motive care sprijină acest lucru, printre altele:

  • instalațiile mari au de cele mai multe ori un randament mai mare decât unitățile mici de răcire.
  • prin trigenerare, căldura reziduală obținuta in urma producerii energie electrice și termice industriale, este utilizata la producerea în producția de frig. În plus, alte surse de căldură, cum ar fi incinerare deșeurilor sau energia geotermală poate fi utilizat în producția de frig.

Termenul de "trigenerare" este o formă complet nouă a eficienței din industria energetică. Centralele electrice sau companiile industriale produc pe tot parcursul anului căldura reziduala. Prin trigenerare, și în conformitate cu solicitările actuale, aceasta căldura reziduala este utilizata la obținerea agentului termic sau la producția de frig (transformarea căldurii in frig).

Există două tipuri de bază ale sistemelor de răcire centralizată:

  • Căldura este transportată către consumatori prin intermediul rețelelor de distribuție al agentului termic, și ulterior transformat in agent de răcire.
  • Agentul de răcire este obținut intr-un sistem centralizat, si transportat prin rețelele de distribuție al acestuia.

Intervalul de temperatură primar al agentului de răcire este cuprins între 6 °C și 12° C. Cu toate acestea, chiar si fluidele de răcire având temperaturi extrem de scăzute utilizate în industria chimica, pot fi transportate.

ISOPLUS fabrica ambele tipuri de conducte, atât pentru rețelele de alimentare cu energie termică, cat și conducte speciale pentru rețelele de refrigerare. Utilizând conductele flexibile, se reduc costurile de instalare si montaj. Pentru rețelele de distribuție mai mari, se recomanda utilizarea conductelor preizolate rigide. Proprietăți remarcabile al izolației PUR combinata cu tehnologia adecvata sunt o garanție pentru soluții fiabile.