Sistemul de monitorizare  

Sistemul de supraveghere

Sistemul de supraveghere este o problema de actualitate si devine din ce in ca mai popular. Inițial, doar rețelele mari au fost echipate cu sisteme supraveghere, dar in timp datorita inovațiilor tehnice si scăderi costurilor de achiziție, aceste sisteme au devenit accesibile si pentru rețele mai mici. Prin monitorizarea continuă, si funcționarea fiabila s sistemelor de supraveghere pot fi detectate rapid si limitat volumul pagubele. Astfel, pot fi prevenite daunele colaterale cauzate de scurgeri prelungite.

In tehnologia monitorizării, exista doua tipuri de sisteme utilizate si testate: IPS-Cu, care utilizează doua fire de cupru neizolate si IPS-NiCr, care utilizează conductori cu izolație perforata.

Sunt utilizate diferite tipuri de echipamente pentru sunt sistemele analogice și digitale, așa cum exista si echipamente fixe sau mobile. Echipamente analogice oferă utilizatorului informații despre starea rețelei monitorizate (de exemplu: nu sunt probleme, sau există umiditate). Localizarea defecțiunii se va efectua un specialist, utilizând echipamentul propriu. În schimb, echipamentele digitale oferă informații actualizate despre starea rețelei monitorizate, dar poate si să localizeze automat poziția exactă al avariilor.

Toate echipamentele de supraveghere ISOPLUS sunt astfel concepute, încât să se poată utiliza atât cu senzori noștri cat si cu senzori similari fabricați de alți producători. Flexibilitatea dovedita de echipamentele ISOPLUS, permit o gamă vasta de aplicații și ducând la rezolvare problemelor specifice fiecărui client in parte.