Termoficarea  

Termoficarea

Termoficarea a câștigat foarte mult în importanță în ultimii treizeci de ani si este acum o parte integrantă a concepției noastre moderne de utilizare rațională și durabilă a energiei.

Ideea de bază al termoficării este separarea sursei de căldură și al consumatorilor. Printr-o rețea de termoficare, agentul termic este transportat spre consumatori, care pot fi situați la mai mulți kilometri distanță. De exemplu, rețelele de termoficare permit următoarele:

  • utilizarea căldurii reziduale din producția de energie electrică (cogenerare), care altfel ar fi pierdut.
  • utilizarea căldurii reziduale industriale, proces care altfel ar fi pierdut.
  • utilizarea resurselor imense al rezervoarelor geotermale
  • integrarea tehnologiei moderne pentru tratarea gazelor reziduale, care este adesea doar utilizată în sistemele mari din cauza factorilor economici. utilizarea combustibililor, care sunt utilizați numai in combinație cu alte materiale (de exemplu forme special de biomasă). Pentru consumatori, termoficarea funcționează complet automatizat. integrarea instalațiilor mari de stocare al căldurii. Instalațiile de depozitare al căldurii pot, de exemplu, ajuta si funcționarea centralelor termice (prin cogenerare), ajungându-se la o eficienta mai ridicata. În plus, fluctuațiile de căldură din timpul zilei se pot compensa (de exemplu cu panouri solare de mare putere). De asemenea, instalațiile de stocare al căldurii se pot folosi în scopul transformării temporare al excesului de energie electrică (de exemplu, de la energia eoliană sau fotovoltaica) in căldura, si utilizarea ei în mod eficient pentru încălzire. Stocarea căldurii poate fi in unele cazuri mai puțin costisitoare decât stocare energiei electrice, de exemplu, în baterii.

 

Termoficarea oferă în primul rând, facilități in zonele rezidențiale, in serviciile publice si private prin producerea si livrarea către consumator al agentului termic, si a apei menajere, intr-un mod curat, eficient energetic si nepoluant ISOPLUS produce conducte preizolate de peste treizeci și cinci ani cu cele mai moderne instalații și este unul dintre cei mai importanți producători din Europa. Competenta noastră este completat de o gamă completă de servicii. Acest lucru a făcut din ISOPLUS un partener de încredere in afaceri pentru multe companii din Europa.